Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Видовдан у Грачаници

02.07.2015.


У оквиру Видовданских свечаности и обележавања Видовдана 28. јуна текуће године, ТО Грачанице је у сарадњи са општином Грачаница организовала презентацију витешких вештина удружења Бели Орлови и изложбу дигиталних фотографија Боје и светла Грачанице.

Витешко удружење Бели Орлови бави се очувањем витешких вештина и старих заната, са циљем очувања средњовековне историје и културе. Презентација витешких борби и интерактивне радионице са децом, организоване су 27. јуна на тргу у центру Грачанице, уз присуство великог броја локалног становништва и туриста. У оквиру интерактивних радионица, посетиоци су имали прилику да активно учествују у целодневном програму, испробају делове средњовековних оклопа и учествују у предавањима о мачевању и стреличарству. Све активности у оквиру ове акције, пропраћене су фотографијама које можете погледати на нашој фејсбук страници.

Традиционално је и ове године организована изложба дигиталних фотографија на ЛЕД екрану у центру Грачанице под називом „Боје и светла Грачанице“. Изложба је трајала 7 дана и на њој је приказано је преко 200 фотографија на којима су се нашле туристичке атракције Грачанице и околине, цркве у општини Грачаница, дешавања и манифестације у претходној години, као и призори из свакодневног живота. 

Још слика са Видовданских свечаности можете погледати овде.