Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Великогоспојински сабор у Грачаници

31.08.2015.

Празник Велика Госпојина, који се обележава 28. августа, је уједно и слава манастира Грачаница а свечано је и ове године била обележена празничном литургијом и јубиларном  двадесетим сабором културно уметничких игара под називом “Сабирај се голем зборе”. 
Ова манифестација је одржана у порти манастира Грачаница уз присуство великог броја мештана Грачанице и околних села. Великогoспојински сабор је  ревија међународног културног стваралаштва, на којем су учествовала бројна друштва са Косова, Србије и региона. Учесници су уз представнике Туристичке организације Грачаница били у прилици да посете споменик јунацима косовског боја - Газиместан,  као и археолошко налазиште Улпијана. Слике посете можете погледати на нашој фејсбук страници.
Организатори Великогоспојинског сабора 2015. су КУД “Копаоник” из Лепосавића, Центар за културу “Сава Дечанац” из Лепосавића и Центар за културу из Грачанице. Организацију су помогли и ансамбл “Венац” из Грачанице, Туристичка организација Грачанице, Општина Грачаница, Савез аматера КиМ. Више слика са ове манифестације можете погледати на нашој фејсбук страници.

Истог дана у дворишту школе Краљ Килутин одржана је Кик Бокс Ревија, коју је организовао Кик Бокс Клуб из Грачанице. Организовано је шест мечева а учесници су били из: Ниша, Прокупља, Јагодине, Косовске Митровице и Владичиног Хана. Слике са овог догађаја можете погледати на нашој фејсбук страници.