Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Промоција туристичке понуде Грачанице на Међународном сајму туризма у Београду

23.02.2016.
Tуристичка организација Грачанице је и ове године учествовала на Међународном сајму туризма у Београду, који је трајао од 18. до 21. фебруара, на штанду Канцеларије за Косово и Метохију. Током трајања сајма промовисана је туристичка понуда Грачанице, информисане су туристичке агенције и потенцијални туристи о атракцијама и о томе како могу посетити Грачаницу. Штанд је био веома посећен, посетиоци су имали прилику да купе сувенире из Грачнице. Постављена су нам бројна питања а једно од најчешћих било је и питање безбедности туриста. Већ на сајму, најављено нам је неколико туристичких посета Грачаници и верским споменицима на Космету.

У оквиру програма представљања туристичке понуде Грачанице у суботу 20. фебруара учествовали су:
 ресторан Огњиште који се представио традиционалном кухињом, удружење жена Авенија које је презентовало народну ношњу и ручне радове, а организована је и изложба слика на тему Културна баштина Косова и Метохије аутора Јелене Петровић. У програму су учествовали и ресторан Етно кућа и удружење глувонемих из Грачанице.

Представници Туристичке организације Грачанице били су у и гости “Жикине шаренице” на Радио телевизији Србије. Јелена Трајковић је у име ТОГ-а, гостујући у Шареници код Жике Николића, представила туристичку понуду Грачанице и нагласила да су највећи туристички потенцијали Косова и Метохије културно историјски споменици и верски објекти и позвала све туристе да посете општину Грачаница где се налази један од најлепших манастира који је под заштитом УНЕСКА, манастир Грачаница.

Овогодишњи сајам туризма имао је рекордан број посетилаца, сајам је посетило више од 70.000 људи а учествовало је 1.153 излагача из 55 земаља. 

Више слика можете погледати на нашој фејсбук страници.