Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Потписивање пројектних уговора са УСАИД-ом

03.03.2016.
У уторак, 1. марта 2016. године, у просторијама ЦДФ-а у Приштини, потписана су два уговора између УСАИД-а и Туристичке организације Грачанице за пројекте: Нематеријална културна баштина општине Грачаница и Међународни фестивал средњовековних вештина и заната „ШТИТ“.

Пројекат Међународни фестивал средњовековних вештина и заната „Штит“, који ће трајати шест месеци, званично је започет првог марта. Фестивал ће бити одржан средином септембра 2016. године на фудбалском терену у Грачаници. У оквиру овог дводневног фестивала учествоваће шест витешких удружења са преко 50 учесника - витезова. Посетиоце очекује богат програм који обухвата: витешки и стреличарски турнир; средњовековне радионице међу којима су ковачка, кожарска, грнчарска и средњовековне друштвене игре; концерт средњовековне музике и изложба средњовековних оклопа и оружја. 

Пројекат Нематеријална културна баштина општине Грачаница, који траје три месеца и чија имплементација почиње у мају, обухвата припрему и израду тројезичне брошуре са нематеријалном културном баштином. У припреми брошуре ће учествовати шест стручњака из три етничке заједнице које живе у општини Грачаница. Презентација штампане брошуре биће извршен крајем јула месеца.

Више информација о овим пројектима имаћете прилике да сазнате ускоро на нашој интернет страници и фејсбук групи.