Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Промоција SHIELD фестивала и туристичке понуде Грачанице у Скопљу

20.06.2016.

Туристичка организација Грачанице (ТОГ) је 16. јуна 2016. године у Скопљу одржала састанак са представницима македонских туристичких агенција. На састанаку, који је организован у сарадњи са туристичком агенцијом Enjoy Balkans из Скопља, присуствовало је седам македонских туристичких агенција. Циљ састанка био је промоција првог Међународног фестивала за средњовековних вештина и заната - „SHIELD“ и промоција туристичке понуде Грачанице.

Присутнима је подељен промотивни материјал „SHIELD“ фестивала на македонском језику, након чега је приказана је кратка видео презентација фестивала. Идеја о организовању овог фестивала је похваљена од стране туристичких агенција и договорено је да се због близине Скопља, уместо тродневних посета, организују једнодневне посете фестивалу. Такође, договорено је гостовање на македонској телевизији почетком септембра како би се појачала промоција „SHIELD“ фестивала а самим тим повећао и број посетилаца из Македоније. Свим агенцијама, послата је и електронска верзија промотивног материјала како би оне креирале туристичку понуду и промовисале фестивал.

Директор ТОГ-а Бобан Петровић је у свом излагању упознао присутне са туристичким потенцијалима и понудом Грачанице, манифестацијама, смештајним капацитетима и ресторанима на територији општине Грачаница.

После презентације су уследила и бројна питања представника туристичких агенција што је одличан показатељ њихове заинтересованости, како за међународни фестивал средњовековних вештина и заната „SHIELD“ , тако и за Грачаницу као туристичку дестинацију.

Више слика можете погледати на нашој фејсбук страници.