Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Успешно завршене Видовданске свечаности

05.07.2016.

Овогодишње Видовданске свечаности, које су одржане током јуна месеца у Грачаници, успешно су завршене. Као и ранијих година, организатор Видовданских свечаности био је Дом културе Грачаница, а програм обележавања Видовдана био изузетно богат културно-уметничким и забавним садржајем. Традиционално су одржани: избор за мис Косовке девојке, Видовданска ликовна колнија и Видовданско песничко Бденије.
У склопу Видовданских свечаности, ТО Грачанице је уз подршку општине Грачаница и у сарадњи са удружењем „Бели Орлови“ из Београда, организовала презентацију витешких вештина и промоцију првог Међународног фестивала средњовековних вештина и заната - SHIELD. На презентацији витешких вештина у центру Грачанице, посетиоци су имали прилике да виде презентацију витешких двобоја, да испробају делове оклопа и да се фотографишу са витезовима. 
Витезови су такође на Видовдан, 28. јуна,  дефиловали од центра Грачанице до манастира Грачаница, многобројни посетиоци дочекали су витезове овацијама и желели да се фотографишу са њима. Током презентације и дефилеа дељен је промотивни материјал SHIELD фестивала.