Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Позив за угоститеље са територије општине Грачаница

29.08.2016.
Поводом одржавања првог Међународног фестивала средњовековних вештина и заната – SHIELD, у Грачаници од 16. до 18. септембра 2016. године, Туристичка организација Грачанице позива све угоститеље заинтересоване за припремање хране за учеснике да своју најнижу понуду доставе најкасније до 05. септембра 2016. године до 14 часова. Фестивал је финансиран од стране USAID-a Advancing Kosovo Together - Local Solution програма и општине Грачаница.

Угоститељ са најнижом понудом ће имати екслузивно право да једини продаје храну и пиће током трајања фестивала (очекује се преко 3000 посетилаца). Туристичка организација Грачанице ће одабраном угоститељу бесплатно обезбедити: прикључак за струју и простор на фудбалском терену у оквиру спортског комплекса Драган Џајић. 

Минимум захтева који угоститељи морају да испуне су:
Петак, 16. септембар, у 17 часова припремити 100 оброка за учеснике фестивала (вечера за учеснике)
Субота 17. септембар, у 11 часова припремити 100 оброка за учеснике фестивала (ручак за учеснике)
Субота 17. септембар, у 17 часова припремити 100 оброка за учеснике фестивала (вечера за учеснике)
Недеља 18. септембар, у 11 часова припремити 100 оброка за учеснике фестивала (ручак за учеснике)
Угоститељ је у обавези да сам обезбеди потребан инвентар за пружање угоститељских услуга учесницима и посетиоцима фестивала (фрижидере, скару, столове, клупе или столице и тенде) као и потребну количину хране и пића коју ће продавати посетиоцима. 
Минимални капацитет ресторана (шатора) на фудбалском терену је 50 седишта (особа).

Предност ће имати понуде са традиционалном кухињом. Препорука за јеловник: пасуљ са месом, сарма, пуњена паприка, купус са месом, гулаш, косовска погача, косовска пита, роштиљ и тд. Пожељно је да се бар један оброк дневно припрема на фудбалском терену у оквиру средњовековног кампа. 

Пројектована (предвиђена) средства за ову услугу износе 1500 евра. 

Угоститељ је дужан да са понудом достави и јеловник по горе наведеном распореду (петак, субота, недеља). Понуду је могуће доставити лично у канцеларију Туристичке организације Грачанице у тржном центру на трећем спрату или путем електронске поште на togracanica@gmail.com .
Након разматрања понуда, а најкасније до 10. септембра, биће потписан уговор са одабраним угоститељем.

Јавно отварање понуда ће се одражти у канцеларији ТО Грачанице, 5. септембра у 14 часова. Понуде без јеловника ће бити сматране као непотпуне и неће се разматрати.