Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

На Међународном сајму туризма у Београду успешно промовисана туристичка понуда Грачанице

28.02.2017.
Tуристичка организација Грачанице је на 39. Међународном сајму туризма у Београду, који је трајао од 23.  до 26.  фебруара, промовисала туристичку понуду општине Грачаница и околине.
За потребе промоције на сајму туризма, ТО Грачанице је припремила промотивне флајере, видео спотове, прeзентацију витешких борби, средњовековну ношњу и локалне сувенире. На сајму је подељено више од 2000 различитих флајера (смештајни капацитети општине Грачаница, археолошки парк Улпијана, туристичка мапа Грачанице, витешки фестивал SHIELD, и други) и око 500 брошура (Туристички водич Грачанице и Нематеријална културна баштина општине Грачаница). 
Главни програм промоције туристичке понуде Грачанице одржан је у суботу 25. фебруара. Том приликом, у оквиру промоције другог Међународног фестивала средњовековних вештина и занта SHIELD, радници ТО Грачанице су били обучени у средњовековне ношње краља Милутина и краљице Симониде, а презентоване су и витешке борбе које су привукле изузетно велику пажњу посетилаца штанда ТО Грачанице. Витешке борбе је презентовало витешко удружење Бели Орлови. Програм је обухватао и пројекције промотивних спотова Грачанице и витешког фестивала. Након презентације витешких борби, организован је дефиле витезова и промотера у средњовековној ношњи, који су делили промотивни материјал SHIELD фестивала. Штанд ТО Грачанице су на дан презентације туристичке понуде Грачанице посетили председник општине Грачанице Владета Костић и замененик премијера Косова Бранимир Стојановић са својим сарадницима и директорима одељења општине. 
На сајму је ТО Грачанице одржала десетак састанака са туристичким агенцијама из региона. Турстичка агенција Сабра травел најавила је посету девет туристичких група из Тајвана, које ће бити реализоване од маја до октобра текуће године.
На овогодишњем, 39. Међународном Сајаму туризма у Београду, упоредо је одржан и 13. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство HORECA, 8. Сајам вина BeoWine и 13. Сајам сувенира „Посетите Србију“.

Више слика са сајма туризма можете погледати на нашој фејсбук страници.