Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

ТО Грачанице одржала састанак са амбасадом САД

22.10.2017.
У суботу, 14. октобра у 11 часова, директор ТО Грачанице – Бобан Петровић одржао је састанак са преставницима амбасаде САД у Приштини и експертом из области туризма др Пејџ Вирен (Dr Piege Viren) из САД. 

На почетку састанка је подељен промотивни материјал, затим је директор ТО Грачанице представио туристичку понуду општине Грачаница и упознао их са тренутним стањем у туризму и пројектним активностима туристичке организације у претходном периоду. На састанку се разговарало о стратегији и акционом плану за развој туризма у општини Грачаница (2016-2021), пројектним идејама и плановима ТО Грачанице за блиску будућност, као и традиционалним манифестацијама које се одржавају у Грачаници. Највећу пажњу и интересовање гостију изазвао је средњовековни витешки фестивал SHIELD. 

Међу плановима за блиску будућност, посебан нагласак стављен је на едукацију угоститељских радника и могућностима запошљавања младих у сектору туризма, брендирање Грачанице, развој сеоског туризма, даљи развој археолошког парка Улпијана (укључивање локалне заједнице у рад парка, менаџмент план и могуће изворе одрживости парка), даљи развој туристичке организације и сарадња са међународним организацијама и туристичким агенцијама. 

Након састанка, гости су посетили манастир Грачаницу.