Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

ТО Грачанице презентовала туристичку понуду француском тржишту

23.04.2018.
На конференцији под називом „Презентација туристичких производа и потенцијала француском туристичком тржишту“, одржаној у петак 19. априла у Београду,  директор ТО Грачанице - Бобан Петровић презентовао је туристичку понуду општине Грачанице. Конференцију је организовала Слађана Новаковић из из удружења „Ја волим Француску“ у сарадњи са Данијелом Вићентијевић из Министарства туризма Републике Србије. 

ТО Грачанице је једна од укупно осам туристичких организација које су имале прилику да презентују туристичке производе и потенцијале представницима 16 туристичких оператера из Француске, међу којима су: Cosmopolis travel, Dred Management, Groupe “Stimlive travel, Terre Voyages, Amslav „,Huwans”, Est Evasion, Voyageurs de Monde, Bemex Tours,Parfums du Monde, Assattha France

Медијски покровитељ из Француске био је дневни лист Figaro, који је делегирао своје еминентне новинаре и сараднике: Jean Christophe (BUISSON-du Figaro Magazine), Alexis Troude - новинара и професора гео-политиколога и проф. Maria Gravari-Barbas (Professeur en Sorbonne et chef de projet UNESCO). Медијску подшку је пружала француска телевизија TV Libertés.

У оквиру презентација, акценат је стављен на промоцију културног наслеђа, обзиром да је истраживање показало да за то постоји велико интересовање код француских туриста. Крајњи циљ конференције био је уврштавање културног наслеђа у туристичке понуде француских туристичких оператера, као и повећање броја туриста из Француске.