Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

ТО Грачанице представила туристичку понуду на Међународном сајму туризма у Београду

26.02.2019.
У циљу промоције туристичке понуде општине Грачаница, ТО Грачанице је учествовала на 41. Међународном сајму туризма који се у Београду одржао од 21. до 24. фебруара.

Као и претходних, и ове године ТО Грачанице је представила целокупну понуду општине, а акцент је као и до сада стављен на највеће атракције – манастир Грачаницу и археолошко налазиште Улпијана, а од манифестација – Међународни фестивал средњовековних вештина и заната „Штит“.Туристичка понуда Грачанице била је представљена у суботу 23. фебруара, а за потребе промоције, ТО Грачанице је припремила и поделила више стотина флајера (туристичка мапа Грачанице; флајер који најављује витешки фестивал SHIELD; календар манифестација општине Грачаница 2019; флајере локалних угоститељских објеката – хотела, мотела и ресторана), и неколико стотина брошура Туристички водич Грачанице. Штанд ТОГ-а је, са својим сарадницима, обишао председник oпштине Грачаница Срђан Поповић, који је том приликом истакао да у локалним плановима развој туризма заузима важно место.

Представници удружења Ред Змаја учествовали су на конференцији поводом одржавања светског такмичења у витешким борбама, познатим под именим „Битке нација“, које ће се одржати у Смедеревској тврђави од 2. до 5. маја 2019. године. 

Директор ТО Грачанице - Бобан Петровић каже да је презадовољан посетом штанда и интересовањем потенцијалних туриста. Петровић је током сајма одржао више од десет састанака са представницима туристичких агенција које у понуди имају или намеравају да укључе Грачаницу као туристичку дестинацију. На састанцима је договорена техничка подршка ТО Грачанице и помоћ у креирању туристичких понуда и реализовању посета које укључују Грачаницу. Ове године очекује се повећање броја туриста који ће посетити манастир Грачаницу и археолошки парк Улпијану, као и манифестације које се одржавају на територији општине.

„Велико интересовање изазвали су прикази витешких борби у извођењу витешког удружења Бели Орлови из Београда. Прикази су најава четвртог Међународног витешког фестивала „SHIELD“ који из године у годину привлачи све већи број туриста и посетилаца. Данас смо имали промоцију комплетне туристичке понуде општине Грачаница и у ту сврху смо за сајам припремили велики број различитих флајера, ново издање туристичког водича Грачанице, туристичке мапе Грачанице и календар манифестација за 2019. годину“, казао је Петровић.

Петровић истиче да ТОГ бележи резултате захваљујући подршци коју општина Грачаница пружа у организацији фестивала и промотивних кампања Грачанице као туристичке дестинације.

Више слика са сајма, можете погледати на нашој facebook групи.