Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica


Једнодневне туре које нуди ТО Грачанице описане су на овој страни. Више о манастирима и црквама које се налазе у турама можете прочитати на следећем линку.


Туристичка тура 1

Долазак у Грачаницу у 8 часова, доручак, обилазак споменика Милошу Обилићу и манастира Грачаницe. Слободно време (сат и по времена), затим окупљање у центру Грачанице, кратак обилазак центра Грачанице и обилазак споменика краљу Милутину и мозаика краљице Симониде. Ручак. Обилазак археолошког налазишта Улпијана, затим Новобрдске тврђаве и манастира Драганац, вечера.

 

Туристичка тура 2

Долазак у Грачаницу у 8 часова, доручак, обилазак манастира Грачаницe и споменика Mилошу Обилићу, слободно време (1h), затим, одлазак на археолошко налазиште Улпијана. Ручак. Обилазак Пећке патријаршије и манастира Високи Дечани, вечера – ланч пакет.

 

Туристичка тура 3

Долазак у Грачаницу у 8 часова, доручак, обилазак манастира Грачаницe и споменика Mилошу Обилићу, слободно време (1h), затим, одлазак на археолошко налазиште Улпијана. Ручак.  Обилазак цркве Свете Петке у Лапљем Селу, затим, цркве Светих Флора и Лавра и цркве Пресвете Богородице у Липљану. Панорамско разгледање околине Грачанице и обилазак цркве Светог Димитрија у Сушици. Вечера.

 

Туристичка тура 4

Долазак у Велику Хочу у 8 часова, доручак. Обилазак Велике Хоче (манастира и виница), обилазак манастира Зочиште надомак Велике Хоче. Одлазак у манастир Светих Архангела у Призрену, ручак. Обилазак центра Призрена, црква Светог Ђорђа и Богородице Љевишке, слободно време (сат и по), вечера – ланч пакети.

 

Туристичка тура 5

Долазак у Грачаницу у 7 часова, доручак. Обилазак Пећке патријаршије, затим, обилазак манасира Високи Дечани, ручак. Обилазак манастира Гориоч, слободно време у Косовској Митровици и обилазак манасира Бањска и вечера.

 

Туристичка тура 6

Долазак у Велику Хочу у 8 часова, доручак. Обилазак Велике Хоче (манастира и виница), слободно време (сат времена) и обилазак манастира Зочиште надомак Велике Хоче. Ручак. Обилазак манастира Високи Дечани и Пећке патријаришије, вечера – ланч пакет.