Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Прва посета као резултат потписаног меморандума о сарадњи са туристичким агенцијама

09.06.2016.
Група од 15 туриста из Тајвана посетила је у среду, 8. јуна, манастир Грачаницу. Посета je реализована преко агенције САБРА травел из Београда уз подршку ТО Грачанице и туристичке агенције Рагуса из Приштине. Агенција САБРА травел је најавила још 3 посете у току 2016. године.

Ова посета је, заправо, директан резултат потписаног Меморандума о сарадњи између ТО Грачанице и туристичких оператера из Београда и Новог Сада. Меморандум о сарадњи са туристичким агенцијама је потписан 15. маја 2016. године у оквиру пројекта FAM trip. Овај пројекат је обухватао студијску посету Косову и реализован у партнерству са швајцарском организацијом Swisscontact. Циљ посете, био је упозавање са туристичком понудом, промоција туристичке дестинације и туристичких производа и успостављање сарадње са локалним туристичким организацијама и угоститељима.

Манастир је у току дана посетило још неколико група туриста мађу којима су: група од десетак туриста из Немачке и група студената и професора са музичке академије Стеван Мокрањац из Косовске Митровице.

Више слика можете погледати на нашој фејсбук групи.