Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Спортске манифестације


Меморијални турнир „Димитрије Поповић“

 

Меморијални турнир у малом фудбалу који се одржава у Грачаници, посвећен је успоменама на убијеног Димитрија Поповића (1986.-2004.). Он је убијен од стране албанских екстремиста 05.06.2004. године. Турнир се традиционално одржава од 2005. године, траје од 23. маја до 5. јуна и окупља велики број екипа из Грачанице и околине. Слоган турнира је „Играјмо за будућност, памтимо Димитрија“.

 

Меморијални турнир „Борко и Златко“

 

Меморијални турнир у малом фудбалу „Борко и Златко“ одржава се средином јуна у Преоцу, посвећен је успоменама на  Борка Филиповића  и Златибора Денића, двојици младића који су 15.06.2000. године нагазили на мину на пружном прелазу између Преоца и Лепине. Турнир траје у зависности од броја пријављених екипа. Меморијални турнир је први пут одржан 2001. године. Омладина села Преоце организује турнир,  а један од покровитеља је општина Грачаница.

 

Традиционални Ускршњи турнир у Новом Бадовцу

 

Сваке године за  Ускрс се традиционално одржава турнир  у малом фудбалу, у Новом Бадовцу надомак Грачанице.  Турнир траје два дана, а организатори турнира су омладина и месни одбор Новог Бадовца. Сав приход од пријављених екипа намењен је за социјално угрожене случајеве. 


Видовдански турнир у одбојци  Доња Гуштерица

 

Од 2014. године у оквиру Видовданских свечаности одржава се одбојкашки турнир у Доњој Гуштерици. На турниру учествују млађе категорије одбојкашких клубова са ових простора, као и клубови из централне Србије. Турнир се одржава од 20. до 21. јуна. Организатор турнира је О.К. Партизан из Липљана, под покровитељством општине Грачаница.