Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Грачаница ускоро добија туристичке инфо знакове

09.12.2016.

У четвртак, 08. децембра, Туристичка организација Грачанице и општина Грачаница су потписале уговор о сарадњи са швајцарском организацијом Swisscontact. Уговором је предвиђена донација Swisscontact-а за израду 111 саобраћајних туристичких инфо знакова који ће бити постављени на територији општине Грачаница. Очекује се да ће радови на припреми, изради и постављању туристичких знакова трајати 2 месеца. 

Са развојем туризма, евидентно је повећање броја туриста у Грачаници, па је због неопходно постављање туристичких инфо знакова за усмеравање туриста ка туристичким атракцијама, смештајним објектима и спортским центрима. Реализацијом овог пројекта, који је предвиђен стратегијом развоја туризма у општини Грачаница (2016-2021), кретање туриста на територији општине Грачаница биће знатно олакшано. 

Подсетимо да је ово наставак одличне сарадње са организацијом Swisscontact, која је ове године у мају месецу у партнерству са ТОГ-ом организовала тродневну студијску посету туристичких  агенција из Београда и Новог Сада. У оквиру ове посете потписан је и меморандум о сарадњи између ТОГ-а и туристичких агенција. Директан резултат овог меморандума је посета 5 група (више од 100 туриста) из Тајвана који су од јуна до октобра посетили Грачаницу.

Више од студијској посети можете прочитати овде.