Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Одржан састанак поводом састављања календара манифестација

12.04.2017.
Туристичка организација Грачанице одржала је у уторак, 11.04.2017. године, састанак са представницима невладиних организација и институција поводом састављања годишњег календара манифестација које се одржавају на територији општине Грачаница.

У циљу боље промоције манифестационе и туристичке понуде општине Грачаница, ТОГ је покренула иницијативу креирања првог обједињеног календара манифестација. Присутнима је представљена идеја и договорена је боља сарaдња на пољу промоције и организације манифестација. Такође, представљен је и део Стратегије развоја туризма у општини Грачаница 2016-2021 који садржи предлог манифестација и њихов распоред у току године. Директор ТОГ-а, Бобан Петровић, је обећао да ће туристичка организација помоћи свим оранизаторима манифестација који се обрате за помоћ у промоцији и организацији исте.

На састанку се дискутовало и о датумима одржавања и могућим променама датума већ постојећих манифестација на територији општине Грачаница, како би оне биле равномерније распоређене у току године. На календару манифестација ће се наћи све културне, забавне, спортске, гастрономске, привредне, филмске и позоришне манифестације као и сајмови, јубилеји и празници.

Календар манифестација ће бити објављен на сајту ТОГ-а, а биће припремљен и у штампаном облику, како би се додатно промовисао овај вид туристичке понуде наше општине. Очекује се да ће овај документ допринети бољој промоцији и већој посећености манифестација, што ће додатно утицати на развоја туризма у општини Грачаница. 

У жељи да се што више манифестација нaђе у овом календару, позивамо све организаторе манифестација да нас контактирају путем наше е-маил адресе (togracanica@gmail.com).