Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Постављене нове туристичке мапе у Грачаници

14.09.2017.
Нове туристичке мапе Грачанице постављне су данас у Грачаници на четири локације на већ постојећим дрвеним билбордима ТО Грачанице. Ова активност је предвиђена пројектом „Одрживи развој туризма у општини Грачаница“ који је општина Грачаница донирала туристичкој организацији.  
Туристичке мапе су ажуриране и на њима су обележене туристичке атракције, смештајни и угоститељски објекти, као и објекти од значаја (банке, мењачнице, институције, поште, спортски објекти, и друго). 
Повећање броја туриста у Грачаници утиче на то да све већи број туриста користи туристичке мапе како би се информисали о туристичкој понуди Грачанице. Један од билборда налази се недалеко од манастира Грачаница, који је најпосећенија туристичка атракција у општини. 
Промоција општине Грачаница као туристичке дестинације, коју ТО Грачанице спроводи, допринела је томе да се број туриста из године у годину знатно повећава. По проценама туристичких водича, манастир посети од 100 до 300 туриста радним данима, док је посећеност викендом много већа и достиже до 500 туриста дневно. Број туриста који су ове године посетили манастир већ је надмашио прошлогодишњих 25.000 туриста и процењује се да је до 10. септембра Грачаницу посетило више од 30.000 туриста. Очекује се да ће до краја 2017. године Грачаницу посетити око 35.000 туриста, што је 40% више него у 2016. години.

Више слика можете погледати на нашој фејсбук страници.