Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Више од 600 ученика учестовало је у едукативним посетама

11.10.2017.
ТО Грачанице је успешно завршила едукативне посете које су одржане у периоду од 22. септембра до 10. октобра 2017. године. Посете су организоване за 11 основних и средњих школа које раде на територији општине Грачаница. 

Више од 600 ученика имало је прилику да се у оквиру једнодневних едукативних посета детаљније упозна са историјом, архитектуром и значајем манастира Грачанице и археолошког парка Улпијане. Посете су организоване у пратњи предметних наставника и туристичког водича из ТО Грачанице. 

Наставници и ученици су изузетно задовољни радом туристичких водича и похвалили су ову иницијативу ТО Грачанице. Због тога и због великог интересовања директора и наставника основних и средњих школа одлучено да се едукативне посете организују и током 2018. године. 

Школе које су учествовале у едукативним посетама су: ОШ Краљ Милутин из Грачанице, ОШ Вук Караџић из Лепине, ОШ Кнез Лазар из Доње Гуштерице, ОШ Свети Сава из Сушице, ОШ Миладин Митић из Лепине, ОШ Угљаре из Угљара, Медицинска школа и грађевинско-саобраћајна школа из Грачанице, електротехничка школа Михајло Пупин из Сушице, економско-трговинска школа и гимназија из Лапљег Села.

Туристичка организација се захваљује свим школама које су учествовале у едукативним посетама и на тај начин допринеле подизању свести о значају и очувању културно-историјског наслеђа општине Грачаница.
  
Организовање ових посета помогли су општине Грачаница и Градско-саобрађајно предузеће привременог органа општине Приштина, па им се овим путем захваљујемо на подршци и помоћи у раду. 

Више слика можете погледати на фејсбук страници ТО Грачанице.