Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Позив за угоститеље, пољопривреднике и произвођаче у општини Грачаница

27.02.2018.

ТO Грачанице и Одељење за пољопривреду и шумарство општине Грачаница организују састанак на тему: “Развој локалног тржишта за производе руралног и агро туризма“. Тим поводом, позивамо све угоститеље, пољопривреднике (фармере, произвођаче воћа и поврћа), произвођаче прехрамбених производа, маркете-продавнице (воћа и поврћа), месаре и све заинтересоване предузетнике из општине Грачаница да у што већем броју дођу на састанак.

Позив за састанак је упућен и институцијама и донаторима који у оквиру својих пројектних програма додељују грантове или субвенције за развој туризма и пољопривреде. Одељење за пољопривреду и шумарство општине Грачаница ће на овом састанку представити програм субвенција општине Грачаница за област пољопривреде. Такође, предвиђено је и учешће представника министарства пољопривреде, који ће презентовати сувенције министарства.

Састанак ће се одржати у среду, 7. марта 2018. године, у 12 часова у галерији Дома културе у Грачаници. Сви учесници састанка ће имати прилику да се међусобно упознају и да у директној комуникацији уговоре конкретне послове и информишу се о субвенцијама и донаторским грантовима.

Циљ организовања овог састанка је повезивање горе поменутих актера и креирање локалног тржишта руралног и агро туризма, односно пољопривредних и прехрамбених производа. Након повезивања и директних разговора између учесника овог састанка, очекују се да ће резултати бити договорене конкретне сарадње између произвођача и продаваца производа, односно између пољопривредника и угоститеља. Овим састанком, желимо да допринесемо повећању производње локалних пољопривредних и прехрамбених производа, бољем пласману ових производа на локално тржиште, повећању прихода од руралног и агро туризма, као и повећању могућности самозапошљавања у овом сектору. Креирање локалног тржишта пољопривредних и прехрамбених производа ће директно утицати на развој туризма и економски развој општине Грачаница.

Молимо све заинтересоване стране да пријаве своје учешће најкасније до уторка, 6. марта 2018. године у 16 часова. Можете нас контактирати сваког радног дана од 8 до 16 часова:

путем телефона на број: 049/904-560 и 064/944-70-78 
на путем електронске поште: togracanica@gmail.com
- или лично у канцеларији ТО Грачанице у тржном центру на 3. спрату.