Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Састанак са високом званичницом USAID-a за Европу и Евроазију

22.03.2018.
У среду, 21. марта 2018. године, у канцеларији невладине организације Центар за мир и толеранцију (ЦПТ), одржан је састанак између званичника USAID-a и представника НВО сектора општине Грачаница. 

На састанку, који су организовали представници USAID AKT LS програма - Ненад Максимовић и Артан Авдиу (ЦПТ и ЦДФ), присустовали су представници три невладине организације из општине Грачаница: Марина Петровић из Неформалне групе жена, Милан Танасковић из Омладинског савета Грачанице и Бобан Петровић из Туристике организације Грачанице. 
Висока званичница USAID-a за Европу и Евроазију - Гречен Биркл (Gretchen Birkle) и директор USAID-a за Косово - Џејмс Хоуп (James Hope) су током састанка упознати са начином функционисања, пројектним активностима, проблемима и плановима за блиску бућност ових трију организација. 

Директор ТО Грачанице - Бобан Петровић је присутне упознао са радом организације и  чињеницом да је USAID заједно са општином Грачаница учествовао у оснивању туристичке организације. Он је нагласио да је дугорочна подршка USAID-а од изузетног значаја за даљи развој туристичке организације и развој туризма у општини Грачаница. 

„У складу са Стратегијом развоја туризма општине Грачаница (2016-2021), заједно са USAID AKT LS програмом смо успоставили нови туристички производ, средњовековни витешки фесивал ШТИТ/SHIELD, који је постао нова туристичка атракција, традиционално ће се одржати трећи пут ове године и један је од најпосећенијих фестивала у Грачаници. Заједно смо радили и на идентификацији нематеријалне културне баштине општине Грачаница, која има изузетно велики потенцијал за промоцију и развој туризма и биће коришћен при брендирању Грачаничког доручка и креирању његовог садржаја.“ - рекао је на састанку Бобан Петровић.

Званичници USAID-a су похвалили ентузијазам представника невладиног сектора Грачанице за напредовањем и напоре које пружају за побољшање живота њихове заједнице.