Туристичка организација Грачанице
Tourism organization of Gracanica

Ђаци из општине Грачаница и ове године на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу

08.05.2019.
Поводом дана града Крагујевца, 6. маја - Ђурђевдана, Градска туристичка организација Крагујевац традиционално, 14. пут за редом организује велики Ђурђевдански карневал/дефиле, у којем учествују предшколске установе, ученици основних и средњих школа, представници факултета, спортских клубова и бројних удружења као и представници градских и републичких институција које раде у Крагујевцу.

TО Грачанице на позив ГТО Крагујевац већ пету годину заредом организује учешће ученика основних школа са територије општине Грачаница на овом карневалу. Ове године  је на карневалу учествовало тридесетчетворо ученика трећег и четвртог разреда ОШ „Свети Сава“ из Сушице и ОШ „Угљаре“ из Угљара, у пратњи својих учитеља и два радника ТО Грачанице. 
Ђаци из општине Грачаница су спремили пригодне маске, и заједно са својим вршњацима из целе Србије учествовали у великој карневалској поворци која се кретала централним градским улицама у Крагујевцу. Организован је богат музички и плесни програм и избор за најлепше карневалске маске, а за су победнике су обезбеђене вредне награде. 

Поред учешћа на карневалу, малишане је посебно обрадовала чињеница да су имали прилику да обиђу и знаменитости овог града, међу којима је и спомен парк „Шумарице“, а такође да обиђу новоизграђени спортски комплекс Рапид, где су уживају играјући се са своим другарима.

Малишани су се са пута вратили изузетно задовољни и срећни, ово је било једно лепо искуство које ће им дуго остати у лепом сећању.

Захваљујемо се ГТО Грагујевац на дивном дочеку и савршеној организацији, као и општини Грачаница на организованом превозу за ђаке.

Више слика можете погледати на нашој фб страници.